Need4Speed

Večer je obstal. Veter, ki je tako značilen za Karpatos, je nehal pihati in ozračje je napolnila vročina, sopara in vonj po scanju. Nepremično sem stal v samih gatah na balkonu hotelske sobe in se lepljivo potil. Razmišljal sem, ali se lahko usedem na plastičen stol na balkonu, a sem se zbal, da se bom prilepil nanj. Nisem se zavedal, da je to uvod v noč nemirnega spanca, v kateri bova tudi prvič morala poseči po Raidu, saj je odsotnost vetra privabila komarje.
Kot običajno sva dan začela z zajtrkom v hotelu. Sva pa prvič opazila receptorko/natakarico, ki sva jo pri sebi poimenovala Mačka, deloma zato ker je bila res dobra bejba, deloma pa zato, ker nisva vedela, kako ji je ime in ali bi ga končno znala izgovoriti. Zanimivo pri njej je bilo tudi to, da je stalno menjavala frizuro: nekaj časa je imela svoje lepe dolge kodraste lase spuščene, že čez pet minut pa jih je imela spete v čop.

\"DSC00374\"Z avtom, ki sva ga dobila še za en dan, sva se odpravila na krožno potovanje po otoku. Videla sva nekaj vetrnih elektrarn v daljavi; razvaline, ki so jih na novo poselile ovce; in doživela dualnost otoka, ko sva drugi del poti opravila skozi bogat borov gozd.
\"IMG_4490\"Kosila sva na pol poti, v Lefkosu. Naučila sva se, da ne smeva v taverno, kjer nikjer ni napisanih cen. Svoje kosilo sva namreč gotovo preplačala za nekaj evrov. Vsaj baklava je bila zelo dobra – še Dominika jo je jedla.
\"IMG_4499\"Vračala sva se po poti, ki se vije po licu gorskega grebena. Počutil sem se, kot da sem se znašel v računalniški dirkačini, saj je cesta nenaravno zavijala levo in desno, gor in dol. Skrenila sva na kopanje na eno izmed treh najlepših plaž (sodeč po katalogu Kompasa) Kyra Panagia, ki ji je treba priznati, da je res zanimiva. Ozek zaliv z vseh strani zapirajo visoke skale, kristalno čista voda pa se razliva po svetlem produ.
Porabila sva vse gorivo, ki sva ga prejšnji dan preveč natočila, in avto sva vrnila vesela, da nisva denarja metala stran. Spet sem postal lačen in poiskala sva malico za mene: v pekarni sem naročil nekakšen burek s sirom feta, ki sem ga poplaknil s pivom.

Leave a Response